Promovare site prin PPC cu Google Ads/ Google AdWords

Dacă sunteți nou în marketingul online și promovarea site-urilor web, Google Ads / AdWords poate fi destul de intimidant la inceput. Una dintre cele mai mari concepții greșite cu privire la Google AdWords este că trebuie să cheltuiți mulți bani și timp pentru a face acest lucru util, mai ales dacă detii o afacere mică cu un buget limitat. În acest articol, vom arunca o privire la ce este Google AdWords, cum funcționează, cum să îl utilizați efficient.

Ce este Google Ads?

Google Ads este platforma de publicitate online Google care ajută companiile să afișeze anunțuri pe Google și în rețeaua sa publicitară. Cu Google Ads, creați anunțuri pentru afacerea dvs. și alegeți când vor apărea anunțurile dvs. De exemplu, puteți alege ca anunțurile dvs. să fie afișate deasupra rezultatelor căutării Google, astfel:

promovare google adwords

Principalul concept din spatele programului Google Ads este cuvintele cheie. Când creați un anunț, selectați cuvintele cheie pe care doriți să le vizați. Aceste cuvinte cheie determină algoritmii Google să afișeze anunțul dvs. atunci când cineva trimite o căutare pe Google.

Vedeți acest videoclip „Ce este Google AdWords” de la Google.

Cum să alegeți unde și când sa se  afișeze anunțurile dvs Google Ads?

Când utilizați Google AdWords, puteți viza utilizatorii din două rețele principale: Rețeaua de căutare și Rețeaua de display.

 

Prin difuzarea anunțurilor în Rețeaua de căutare, licitați pentru cuvinte cheie relevante pentru afacerea dvs. Google afișează apoi anunțul dvs. utilizatorilor care introduc cuvinte cheie sau similare în pagina cu rezultatele căutării Google.

Difuzarea de reclame Google Ads/ AdWords în Rețeaua de căutare este cea mai comună și cunoscută formă de publicitate cu plată pe clic. Când faceți publicitate pe Google în Rețeaua de căutare, anunțurile dvs. vor fi eligibile să apară pe pagina cu rezultatele căutării Google și veți plăti atunci când utilizatorii dau clic pe anunțul dvs.

Când utilizați Rețeaua de display Google

Potrivit Google, Rețeaua de display este alcătuită din peste 2 milioane de site-uri web care ajung la peste 90% din utilizatorii internaționali de internet. Acestea includ site-urile editorilor Google AdSense și site-urile Google, cum ar fi Google Finance, Blogger și YouTube. Datorită extinderii rețelei de afișare, este ideală pentru agenții de publicitate care doresc să își extindă prezența online și să creeze gradul de cunoaștere a mărcii.

Acest format generează atât de multe conversii pe cât utilizatorii de pe aceste site-uri de afișare nu sunt neapărat în „modul de cumpărături”. De exemplu, anunțul dvs. trebuie să atragă atenția utilizatorului și să-l ademenească să părăsească conținutul cu care a fost inițial angajat și să facă clic pe site-ul dvs. web.

Rețeaua de display este ideală dacă:

  • Promovați conștientizarea mărcii. Deoarece Rețeaua de display este extinsă, vă permite să ajungeți la mai mulți utilizatori și să-i familiarizați cu marca dvs.
  • Vindeți un produs sau un serviciu pe care consumatorii nu sunt dispusi să îl cumpere imediat, cum ar fi o mașină sau un inel de logodnă. În acest caz, obiectivul dvs. principal este să vă asigurați că marca, brand-ul dvs. rămâne la îndemâna potențialilor. Acest format este deosebit de eficient dacă utilizați remarketingul – o funcție care vă permite să afișați anunțuri utilizatorilor care au vizitat anterior site-ul dvs. Vă întrebați vreodată de ce vedeți întotdeauna aceleași reclame oriunde mergeți pe internet? Probabil că sunteți pe lista de remarketing a cuiva.
  • Aveți un produs de lux. Rețeaua de display vă permite să afișați anunțuri imagine și video. Acest lucru este ideal pentru agenții de publicitate care vând produse de lux, precum mașini sport și ceasuri scumpe.

Publicitatea în Rețeaua de căutare Google este o modalitate excelentă de a vă afisa conținutul acolo, dar trebuie optimizată pentru a obtine rezultate eficiente.

Când derulați o campanie de căutare Google direcționată, este important să vă monitorizați îndeaproape rezultatele și să faceți ajustări acolo unde este necesar.

Recomandarea noastra este sa folositi la maxim puterea Google pentru compania dvs. și creșteți vizibilitatea și profitabilitatea generală prin publicitate prin Google Ads/AdWords.

Te putem ajuta sa ai mai multi clienti si vanzari mai mari

Putem combina Google Ads cu alte tehnici de promovare online, pentru ca rezultatele tale sa-si atinga potentialul maxim, iar tu sa nu fii nevoit sa lucrezi cu mai multe firme simultan.