Google AdWords te ajuta sa iti dezvolti afacerea online

Google AdWords sau mai nou Google Ads de la Google reprezinta acel serviciu publicitar pentru companii care doresc să afișeze anunțuri pe Google. Aceasta platforma permite companiilor să stabilească un buget pentru publicitate și să plătească numai atunci când se da clic pe anunțuri. Serviciul publicitar online este în mare parte axat pe cuvinte cheie.

Companiile care utilizează Google AdWords ca metoda de promovare pot crea anunțuri relevante utilizând cuvintele cheie pe care le vor utiliza persoanele care caută pe Web folosind motorul de căutare Google. Cuvântul cheie, atunci când este căutat, declanșează difuzarea anunțului. Google AdWords la cele mai importante anunțuri care apar sub titlul „Linkuri sponsorizate” găsite în partea dreaptă sau deasupra rezultatelor căutării Google. Dacă faceți clic pe anunțul AdWords, utilizatorii de căutare Google sunt direcționați către site-ul dvs. web.

Atunci când alegeți cuvinte cheie pentru campaniile dvs. AdWords, sunt disponibile diferite opțiuni de potrivire. Cele două opțiuni principale de potrivire a cuvintelor cheie includ următoarele:

  • Potrivire amplă: Aceasta ajunge la cei mai mulți utilizatori prin afișarea anunțului ori de câte ori este căutat cuvântul cheie.
  • Potrivire frază: anunțul este afișat pentru căutările care se potrivesc cu fraza exactă.
  • Potrivirea exactă: anunțul este afișat pentru căutările care se potrivesc exclusiv cu fraza exactă.

Fiecare cuvânt cheie va avea o sumă licitată cost-pe-clic (CPC). Sumele licitate specifică suma maximă pe care sunteți dispus să o plătiți de fiecare dată când cineva face clic pe anunțul dvs. (costul-pe-clic maxim). O sumă licitată CPC mai mare poate permite afișarea anunțului dvs. într-o poziție mai înaltă pe pagină

Prin intermediul promovarii online se poate direcțion anunțuri spre tipurile de clienți doriți și să îi eliminați pe cei nedoriți. Atunci când faceți publicitate online prin Google Ads pot fi folosi diferite metode de direcționare pentru a ajunge la clienții potențiali exact atunci când caută produsele sau serviciile dvs.

Stabilirea obiectivelor de marketing

In functie de obiectivele setate pot fi create diferitele formate și funcții publicitare pentru a personaliza anunțurile. Spe exemplu, se poate  adăuga în anunțuri un buton „Apelați” “Cumpara acum” Oferta Speciala” Descopera mai multe” “Visiteaza siteul” “Download acum” “Aplica acum” pe care se poate da clic pentru a înregistra mai multe apeluri telefonice sau să folosiți anunțuri video pentru a prezenta compania, produsele si serviciile din portofoliu.
Mai jos câteva obiective de marketing frecvente:

  • efectuarea unor acțiuni pe site;
  • vizitarea magazinului fizic;
  • apelarea telefonică;
  • instalarea aplicației.

Direcționarea anunțurilor prin cuvinte cheie

Atunci când afișați anunțuri lângă rezultatele căutării în Rețeaua de căutare Google, selectați cuvinte cheie care să vă ajute să direcționați anunțurile spre persoanele care caută termeni similari. De asemenea, puteți alege să afișați anunțurile în anumite momente ale zilei și puteți indica o locație și o limbă.

Stabilire public tinta bine definit

Atunci când faceți publicitate pe site-uri și în aplicații mobile care afișează anunțuri Google (GDN) și pe YouTube, se poate ajunge la un grad chiar mai ridicat de precizie, alegând vârsta persoanelor pe care doriți să le vizați, tipurile de site-uri accesate de acestea și categoriile lor de interese.

Plătiți numai pentru rezultate

Se stabileste un buget cât se doreste a se investi și se va plăti numai atunci când un utilizator interacționează cu anunțul, de exemplu, dând clic pe anunțul text sau vizionând anunțul imagine sau video. Se alege sumele licitate cele mai potrivite pentru obiectivele stabilite.

Masurarea performanței campaniilor

Se urmareste rapid eficiența campaniilor și pot fi facute ușor modificări pentru a îmbunătăți rezultatele.